Van een angst naar een droom die uit komt…

Van een angst naar een droom die uitkomt…

Nadat ik de kinderen op bed heb gelegd spring ik nog snel even onder de douche. De deur op een kier, want ik wil niet dat hij zijn broer wakker huilt. Ik sta er nog geen minuut onder…..hoor ik hem nu? Snel spoel ik de shampoo uit mijn haar, zet de douche uit, het is stil. Ik droog me af en ga in bed liggen.  Na 1,5 uur schrik ik wakker van zijn gehuil…..de nachtdienst is begonnen.

In anderhalf jaar tijd ben ik twee keer moeder geworden van twee hele lieve, vrolijke en eigenwijze jongens, Marcus inmiddels 9 en Stan 8 jaar.  De oudste sliep al snel door, we waren verwend op dat gebied. Bij Stan ging dat iets anders. Door zijn luchtwegklachten waren we vaak in de avond en nacht met hem in de weer. Ook toen het beter ging met zijn gezondheid bleef hij slecht slapen.

Elke 1,5 uur werd hij wakker en waren we in het gunstigste geval 30 minuten bezig om hem weer in slaap te krijgen. We hebben van alles geprobeerd om hem beter te laten slapen. We zaten er af en toe helemaal doorheen. Wat een impact heeft dit op ons gezin gehad. Met wallen tot onze knieën heel veel geduld en liefde is hij na 5 loodzware jaren eindelijk door gaan slapen.

Een kinderwens begon weer te kriebelen en we mochten zwanger worden van een derde kindje. Ondanks het geluk, knaagde er een angst. Wat als zij ook zo slecht gaat slapen als haar broer. Kan ik dat wel aan? Heb ik dan nog wel tijd en aandacht voor haar broers? Ik was er voor mijn zwangerschap van overtuigd dat we nu wel wisten hoe we een slaapprobleem aan moesten pakken. Nu begon ik te twijfelen. Een vriendin van mij wees me er op dat ik dan een kinderslaapcoach kon vragen om mee te kijken. Ik had nog nooit van een kinderslaapcoach gehoord. Had ik dat 8 jaar geleden maar geweten.

En nu zit ik hier met mijn diploma kinderslaapcoach en onrustdeskundige op zak mijn eerste blog te schrijven. Een droom die uitkomt. Dankzij het slaapprobleem van Stan is dit op mijn pad gekomen. Daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor. Ik ben mijn hart achterna gegaan en heb mijn droom waar gemaakt.  Een eigen onderneming waarin ik ouders help aan meer rust en slaap in hun gezin, zodat er weer ruimte is voor het waar maken van dromen, plezier maken met elkaar en genieten van het ouderschap. Dat gun ik echt iedereen!

Gun jij jezelf en je kindje ook meer rust en slaap? Ik help je graag. Kijk op mijn website naar de mogelijkheden of neem contact op: Tel: 0653147054 Mail: info@superslapers.nl

Liefs,

Sandra

p.s. De opleiding tot kinderslaapcoach kwam goed van pas want onze dochter heeft koemelkallergie wat gepaard ging met slaapproblemen. Meer over koemelkallergie en hoe dit is afgelopen in mijn volgende blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scan de code