Methode & Werkwijze

De droomritme methode

De Droomritme methode is een liefdevolle aanpak, ontwikkelt door Stephanie | Slaapdeskundige® in samenwerking met ouders en zorgverleners. Slaap wordt holistisch benaderd door in de aanpak rekening te houden met fysieke, slaaptechnische én ‘omgevings’ factoren. Zo werk je onrust weg, en werk je op het juiste moment, binnen de juiste tijd en op de juiste manier aan slapen. Je neemt hierbij de ontwikkeling, groei, voeding, hechting en je eigen wensen in ogenschouw. Responsiviteit, hechting, werkbaarheid en kindgerichtheid staan voorop. Dat betekent dat huilen niet nodig is.

Aanbevolen door zorgverleners

De methode is er al meer dan tien jaar en vele zorgverleners werken ermee en bevelen het aan. Duizenden kinderen hebben hun weg naar dromenland gevonden, zonder traantjes. Het is een unieke Nederlandse methode, niet ‘bedacht’ maar ontstaan vanuit de praktijk en gebaseerd op onderzoek. Continu gefinetuned door ouders en zorgverleners. De holistische benadering is naast de combinatie zorg-ouders en theorie-praktijk uniek!

100% maatwerk en bewezen effectief

De Droomritme Methode kijkt naar alles rondom het slapen en dan natuurlijk naar de hoofdrolspeler in het bijzonder. De vertaalslag die wordt gemaakt en de daaruit voortkomende adviezen zijn persoonlijk. Er wordt gekeken naar de persoonlijke situatie en mogelijkheden. Juist dat maakt de aanpak haalbaar en werkbaar, vandaar dat veruit de meeste kinderen weer lekker gaan slapen.

Werkwijze Superslapers

Werken aan een goede slaapbasis

Een goede slaapbasis is wat je kind nodig heeft om goed te kunnen slapen. Dit gaat niet altijd vanzelf. Je kindje mag dit leren en heeft daar jouw hulp bij nodig. Het ene kind is hier sneller in dan het andere kind en er zijn tal van onruststokers zoals bijvoorbeeld reflux, die een goede slaapbasis in de weg zitten. Het is daarom belangrijk eerst de oorzaak te onderzoeken en aan te pakken. Een goede slaapbasis dwing je niet af door je kind te laten huilen maar leer je op een liefdevolle manier vanuit veiligheid en vertrouwen. 

Samen

Samen met jou aan de slag om meer rust en slaap in je gezin te krijgen. Dat kan soms een pittige weg zijn waar ik je graag bij help. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk het is om je intuïtie te volgen en te doen wat goed voelt. Als jij je niet fijn voelt bij de aanpak, voelt je kindje dit ook. We zoeken daarom naar een aanpak die past bij jou, je gezin en je kindje. Weet je even niet meer wat goed voelt en wat niet, dan help ik je om weer vertrouwen in jezelf en het slapen van je kindje te krijgen.  

Consult

Nadat je mij een ingevulde vragenlijst en drie daglogs hebt opgestuurd ga ik aan de slag met een uitgebreide analyse. Hierin wordt de oorzaak van het ‘slechte’ slapen en wat je daar aan kunt doen uitgelegd. Dit is een belangrijk stap voor er aan slaap gewerkt kan worden. Daarna volgt een persoonlijk stappenplan om aan het slapen te werken. We spreken het plan door, zodat je al je vragen kunt stellen en de te nemen stappen helemaal duidelijk  zijn. Afhankelijk van de coaching die je gekozen hebt, hebben we meerdere keren contact.